Du er her. #1 - Foreningswebsite > Opskrifter > Diverse > Jægerens spaghetti carbonara

Jægerens spaghetti carbonara

Kent_Husted.JPG

Foto: Kent Husted

Tekst: Niels Søndergaard og Kent Hustes

(4 personer) - Tilberedningstid 20 min.

Det skal du bruge:

Bålplads med rist, samt to gryder eller et trangiasæt.

Pastaske eller madpincet, samt grydeske.

 

Ingredienser:

500 gram spaghetti.

250 gram røget vildtkød (dyrekølle, lårtunge, edderfuglebryst eller lign.).

En hel frisk chili.

2 dl. skummetmælk.

Et fed hvidløg.

Store håndfulde bredbladet persille.

150 gram fintrevet parmesanost.

3-4 æg (gerne pasteuriserede).

Salt og peber.

Olivenolie.

 

Forberedelser:

Det røgede vildtkød skæres i meget små tern.

Parmesanost rives.

Chili og persille hakkes.

Hvidløg skæres i tynde skiver.

 

Tilbehør i form af råsyltet spidskål i parmesan tilberedes på følgende vis:

Snit et stort spidskålhoved fint og hæld godt med limesaft(to-tre lime) og god oliven olie(en-to dl) over sammen med to fed knust hvidløg. Lad det hvile i minimum to timer i køleskabet og bland 200 gram frisk revet parmesan eller grana ost i.

 

Tilberedning:

Sæt en stor gryde med vand og salt over og kom spaghettien i, når vandet spilkoger. Herefter koges spaghettien, indtil den er ”al dente”.

Her skal det slås fast, at olie og lign. absolut ikke hører hjemme i kogevandet, når der koges spaghetti! Sørg derimod for, at der er rigeligt med vand og salt.

Kødet svitses i lidt olivenolie sammen med finhakket chili uden kerner. Herefter tilsættes skummetmælk, fintrevet parmesanost og hvidløg i tynde skiver under omrøring.

Gryden med kødet tages af blusset, og den ”al dente” kogte spaghetti kommes i direkte fra kogevandet med en pastaske eller madpincet. Der sker ikke spor ved, at der kommer lidt kogevand med i gryden.

Det skal dog gerne fordampe inden næste skridt, som er at sætte gryden tilbage på varmen og røre æggene i retten, så de ligesom samler den.

Hvis retten føles lidt tør, kan man tilsætte mere skummetmælk, indtil konsistensen er passende.

Herefter blandes rigeligt knivhakket persille i – mængden beror naturligvis på ens forhold til persille. Retten serves omgående, mens den er godt varm!

Serveres sammen med råsyltet spidskål og eventuelt et godt stykke brød.

Velbekomme!